About Me

Page

– Check out the ENGLISH version here –

Hi,cropped-MG_2581_bewerkt-2-800x766

 

Wie ben ik?

 

Nou, ik ben geboren in 1995 in het ziekenhuis van Groningen. Opgegroeid in Wâlterswâld, met veel buitenspelen en leren. Ik houd voornamelijk van de natuur, gezondheid en sport maar ook van muziek en films. Het is altijd heerlijk buiten te zijn maar ook lekker om dan bij wat minder weer binnen bezig te kunnen.

Van peuterschool naar basisischool de Wynroas op naar het VMBO AOC Friesland te Buitenpost waar ik een Gemengd/Theoretisch diploma haalde en toen de opleiding Tuin, Park en Landschap op het Nordwin College met twee stages in Engeland en een project in China deed. In die jaren heb ik veel geleerd, al zullen sommige dingen nu wel weer vergeten zijn.

Er staan nog meer projecten en ideeën in de planning en dat is ook waarom ik deze website heb. Maar zo ben ik niet begonnen. Via mijn neef ben ik begonnen met een website waar ik mijn foto’s op kon laten zien. Uiteindelijk ben ik zelf op onderzoek gegaan en heb ik er een WordPress website van gemaakt, photographersiewart.nl. Toen ik op stage ging naar Engeland in 2013 ben ik begonnen een blog bij te houden op siewartwiersma.wordpress.com. Omdat het me wel beviel om via deze weg vrienden en familie van over de hele wereld op de hoogte te houden van mijn doen en laten heb ik het domeinnaam met hosting siewartwiersma.nl gekocht. Sindsdien plaats ik hier dingen op die ik doe en probeer ik regelmatig iets te plaatsen van wat ik heb beleeft of doe. Ook heb ik de fotografiewebsite samengevoeg in deze, de oude verwijderd en ook een videopagina gemaakt.

Via het menu projecten kun je pagina’s vinden per project, en Informatie over die projecten en over toekomstige projecten en avonturen. Ook kun je inschrijven in de zijbalk zodat je een e-mail krijgt van wanneer ik weer een nieuwe post heb geplaatst.


“I don’t know here I am going, but I am on my way” – Carl Sagan

Er zijn veel dingen die mij bezig houden en waarmee ik mijn tijd mee indeel. Hieronder enkele uitgelicht met de link voor de bijbehorende informatie.


“In a garden you find, quiet thoughts that calm the mind” – Patience Strong

Buiten bezig, in de tuin. Thuis heb ik al voordat ik de opleiding Tuin, Park en Landschap niveau 4 begon al de achtertuin opnieuw ingericht. Inmiddels heb ik die opleiding gehaald en een eigen bedrijf gestart. Maar daar houd het niet op, in Engeland word nog een boomverzorgercursus gedaan en er staan nog meer cursussen op de planning.

Informatie over mijn bedrijf vind je op www.terra-focus.nl


“Sports are my stress relief” – Siewart

Schaatsen doe ik al vanaf ongeveer mijn 6e. Meestal met mijn vaderSiewart Sjoerd Wiersma Marathon 9.2.2014 (61) mee als er natuurijs was. Toen we met school gingen schaatsen kreeg ik eigenlijk de smaak te pakken en wou eigenlijk wel op les. Dus ben ik op mijn 11ste begonnen met schaatsles.. Lees de rest en meer over mijn sporten op http://schaatsen.siewartwiersma.nl/


“Capturing the moment, so you can always watch it back” – Siewart

Als ik niet met het sport bezig ben, zit ik ook niet stil. Ik heb nog verschillende hobby’s zoals Fotografie & Videografie, Daar spendeer naast sport de meeste tijd aan.

Vanaf de basisschool ben ik me voor fotografie gaan interesseren. Ik kreeg toen op mijn verjaardag een Sony Cybershot DSC-W110 cadeau. Sinds februari 2010 heb ik mijn eerst spiegelreflex gekregen. Mijn vader en moeder hadden nog een oude canon 1000f met lenzen, dus zochten we daar nog een body bij. Dit werd een Canon EOS 40d. Vanaf toen ben ik echt gaan fotograferen. Nu heb ik zelf een Canon EOS 7d aangeschaft en ik ben er trots op. De 40D werd voornamelijk door mijn moeder gebruikt, maar soms vind ik het wel handig om 2 body’s te hebben met verschillende lenzen want dan kun je sneller omwisselen.

Sinds ik de Canon EOS 7d heb maak ik ook steeds meer filmpjes. Daarvoor maakte ik ook wel filmpjes met de camera van mijn vader, maar sinds ik een eigen camera heb die kan filmen doe ik het steeds vaker. De filmpjes kun je op Youtube bekijken. Ik heb ook een GoPro Hero3 Black Edition Action Camera. Dat is een hele goede kleine camera die ik als ik te fietsen of te schaatsen op mijn helm kan doen. Verder kan ik die camera op nog meer plaatsen neerzetten voor coole shots. Zo maak ik wel eens een filmpje van het mountainbiken of het shorttracken. Als ik weer een nieuw filmpje maak zet ik dat ook op mijn blog.

Nu is de 40d verkocht en is er een 60d voor in de plaats gekomen. Deze kan ook filmen en word veel gebruikt als 2e camera. Ook is de Gopro Hero3 vervangen door een Hero4 nadat deze was gestolen tijdens een project in China.

Ga naar photography.siewartwiersma.nl om mijn foto’s te bekijken en naar videography.siewartwiersma.nl om mijn video’s te bekijken.


Als ik met dat alles niet bezig ben verveel ik me ook nog niet, zo ben ik altijd wel bezig iets te maken, inrichten, verbeteren of te veranderen.

Zo ben ik binnenshuis verschillende dingen opnieuw aan het herinrichten. Veel tapijt word vervangen door laminaat omdat dat gezonder is. Het behang word vervangen door passend behang bij het laminaat. En ook de ruimtes worden opnieuw ingericht, nieuwe functies of gewoon nieuwe meubels. Nou nieuw, het is bijna allemaal 2e hands op het laminaat en het behang na.

Ook maak ik wel apparatuur en hulpmiddelen voor mijn fotografie/videografie, maar ook wel andere dingen die mij leuk lijken.

Zelfs ben ik wel eens bezig met target shooting bij ons thuis met de Luchtbuks of Pijl en Boog. Er is een mooie 25m privé schietbaan gemaakt waar we onze buksen goed kunnen gebruiken. Allemaal verschillende doelen, van blikjes tot gemotoriseerde bewegende doelen.


“A smile once a day, makes life much happier” – Siewart

Iets anders wat me vooral de laatste jaren bezig houd is gezondheid en voeding. Ik kwam daar eigenlijk in aanraking mee toen ik een werkstuk moest maken voor biologie in het 3e jaar van het VMBO. Het werkstuk deed ik over sport en voeding. Ik heb toen verschillende boeken gelezen over voeding, wat is het, wanneer eet je wat, hoe doe je het samen met sport maar voornamelijk wat zit erin. Thuis werd zo langzamerhand het voedingspatroon omgegooid. Voor sport pasta of een andere koolhydraat rijke voeding voor energie, en dan op een rustdag een voeding vol eiwitten voor herstel. Maar daar bleef het niet bij, ook koekjes en andere zoetigheden bleven steeds vaker liggen. Ongeveer halverwege het MBO(4jaar) leerde ik nog meer over wat er in voeding zat. Behalve de E nummers leerde ik dat er nog meer verscholen kon zitten in voeding. Sindsdien eet ik bij geen producten meer met toegevoegd suiker of erg bewerkt eten. Ook hebben we thuis een groentetuin waar steeds meer producten worden verbouwd en zijn er nog plannen om een kruidentuin aan te leggen en honingbijen te houden. Ook komen er weer kippen thuis voor die lekker eieren. Appels al vol aan de bomen, maar andere fruitbomen zijn ook nog welkom.


Als je mij wilt volgen met al deze hobby’s en leermomenten volg mij dan door u in te schrijven in de zijbalk bij ‘subscribe to blog’.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *