De boom in, Coniferen tuin renovatie

Standard

IMG-20140130-WA0000We zijn druk bezig bij het Nordwin College om de coniferentuin daar op te knappen. Deze coniferentuin waar al jaren bijna geen onderhoud meer was gedaan was aan vervanging toe. Een klasgenoot en ik kregen de opdracht om deze tuin uit te dunnen en een bestellijst te maken voor nieuwe plantensoorten die weer in de tuin moesten. De zaag ging erin en er zijn verschillende coniferen neer gehaald. De mooiste exemplaren staan nog en enkele zijn ook opgekroond. 1 van de 2 Metasequoa heb ik woensdag gekandelaberd. Bij kandelaberen worden alle zijtakken verwijderd en daarna kan de boom weer opnieuw uitbotten. Op deze manier word de boom niet te breed. Toen ik niet hoger kon komen met de stokzaag kwam er een ladder bij. DSC_0446In een klimtuigje aan de boom hangend haalde ik de resterende zijtakken van de boom. Het was een mooie hoogte. Ik zat ongeveer op de een 2e verdieping hoogte. Mooi hoog, maar je voelt de koude wind dan wel.

One thought on “De boom in, Coniferen tuin renovatie

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *