Running a 10km in 50min with no runtraining… (only ice training)

Standard

-EN/USA- On 16 March I ran an 10k run at the Bonifatiusloop. Since the ice season started I didn’t run that much anymore. Only warming up before a training.

I got a free ticket, so I thougt if it’s dry I can give it a try. Started at 2.15, finding someone who has a nice running speed. I’ve ran with some that do more like this runningevents. And I finnished in 50 minutes and 22 seconds. I even speeded up a little in the last 10 minutes. When I stopted I could even walk normaly. And I still feel my feet the day after.So, I ran on a speed I only ran not even on half the distance before.

-NL- Ik liep op 16 maart een 10km run op de Bonifatiusloop. Sinds het ijs seizoen begon heb ik niet veel meer gelopen. Alleen warming-up voor een training.

Ik kreeg een gratis ticket, dus ik dacht als het droog is ik kan het wel eens proberen. Het begon om 2.15, en heb eerst iemand gezoch die een lekkere loopsnelheid had. Ik heb met iemand meegelopen die vaker zulke hardloopwedstrijden doet. Later heb ik zelfs een beetje versneld in de laatste 10 minuten.Toen ben ik gefinnished in 50 minuten en 22 seconden. Toen ik stopte was normaal lopen al erg moeilijk. Ik voel mijn voeten nog steeds op de dag erna. Dus, ik liep op een snelheid die ik nog nooit zolang achterelkaar heb gelopen. Nooit langer dan de helft van de 10km.

Startnummer 750
Naam Siewart Sjoerd Wiersma
Woonplaats / vereniging Walterswald
Afstand 10 kilometer
Categorie Msen
Totaal plaats 126 / 361
Categorie plaats 41 / 62
Snelheid 11,913 km/uur
Bruto tijd 50:33
Nettotijd 50:22
Uw relatieve finishpositie in het totale deelnemersveld van de 10 kilometer:

Running 10k bonifatiusloop

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *