Skills Game/Beroepenwedstrijd – Quality wins not allways!

Standard

-EN/USA- At the beginning of the week i heard that i was chosen with a classmate to participate at the skills game. First a little explenation.A group of students has a masterclass of Landscaping. Here they learn the skills of landscaping. Every week we get a visit of a Professional landscaper. This landscaper learns us then a lot about practical landscaping. At the end they choose the 4 best of this group. This 4 students are going in January to a regional competition. 2 at the Nordwin college itself, and a week later 2 somewhere in Twello. If they even win there, they go to the NetherlandsChampionship in the Brabanthallen. An if they even win there (than they are really good) they may challenge the rest of Europe.

I was chosen to participate at the game at the Nordwin College. Together with a classmate we had 15 hours to complete a the garden. We did practiced this garden all ready before at the masterclass, but not with all the good materials. We challanched at three other teams of two men. All of them were 3th years, and we are 2nd years less experience than they. So we didn’t win, but the jury said to us that we had an excellent quality garden. Not finished but excellent quality.

More & Photo’s on: http://www.mbo-groeneruimte.nl/?page_id=14743&album=1&gallery=58 and http://www.mbo-groeneruimte.nl/wp-content/uploads/2013/01/tn_skills-2013-fd2.jpg

-NL- Aan het begin van de week hoorde ik dat ik samen met een klasgenoot werd gekozen om deel te nemen aan de skills (beroepenwedstrijd).

Eerst een beetje uitleg over de skills. Een groep van studenten heeft een masterclass tuinaanleg. Ze leren hier de vaardigheden van het aanleggen. Elke week krijgen ze een bezoek van een professionele hovenier. Deze hovenier leert ons vervolgens veel over praktische tuinaanlegvaardigheden. Aan het einde kiezen ze voor de 4 beste van deze groep. Deze 4 studenten gaan in januari een regionale competitie doen. 2 aan het Nordwin college zelf, en een week later 2 ergens in Twello. Als ze hier zelfs winnen, gaan ze naar het Nerderlands kampioenschap. Een als ze zelfs winnen er (dan zijn ze echt goed) kunnen ze het opnemen tegen de rest van Europa.

Ik was gekozen om deel te nemen aan de Skills aan het Nordwin College. Samen met een klasgenoot hadden we 15 uur om de tuin te voltooien. Deze tuin hebben we eerst met de masterclass ook al kunnen oevenen, maar niet met alle goede materialen. We streden tegen drie andere teams van twee mannen. Zij waren allemaal 3e jaars en wij zijn 2de jaars en met minder ervaring dan zij. Dus we wonnen niet, maar de jury zei ons dat we een uitstekende kwaliteit tuin hadden. Niet af maar uitstekende kwaliteit.

Meer en Foto’s op: http://www.mbo-groeneruimte.nl/?page_id=14743&album=1&gallery=58 and http://www.mbo-groeneruimte.nl/wp-content/uploads/2013/01/tn_skills-2013-fd2.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *