Another day at Garden Valley

Standard

– scrol naar beneden voor Nederlandse tekst –
-UK/USA-

In the morning we started with our daily walk. This time we did go to another road. We saw the Tree Houses from a nice point and want to walk more of that road, but there wasn’t much time anymore because breakfast was soon. After breakfast we met in a meeting room and got a small start up assignment. You had to think of a concept in a few phrases and then think of some room names that could fit with it. Then we did go out in our teams. First we sat together and I made a WeChat group, that is a kind of WhatsApp they use in China a lot.  It makes it easier to find each other and use it for translate for communicating. It was a really handy tool and it made conversions with the Chinese students easier. At that time we split and did go to discuss what we wanted to do and how we wanted to do. Trying to find some information. Then we had a short talk with Korrie and also then it was also already time for lunch. After lunch we had a presentation from Korrie about cultures. Lots of information, and all needed also to be translated by the translator. Then we split in small groups together again. I was with Madelon and Michelle on Michelle’s balcony. Yeah, she has a balcony at her room. Awesome. I wrote some stuff on my tablet and we searched for some more information/ photo’s we could use. We also have been outside, but the internet was faster in the hotel. At 4 o’clock we came together and talked a bit about our ideas. The Chinese showed what they had done today, and answered some of their questions. Conversations with the Chinese students are getting better and better, I like that. Dinner time again. It is really nice food here. After dinner I did some card games with the Chinese teacher and some students. First they showed us some magic tricks and then we tried out Chinese pokers. Its much fun play together. Marije and Geke also played poker. Fun to do, I even won 1 time. Then it was time to go to sleep.

You can follow my further posts. Just by subscribe in the sidebar by filling in your e-mail at ‘subscribe to blog by e-mail’ and click on subscribe. You will receive an e-mail where you have to accept the subscribing.

————————————————————————————————————————
-NL-

In de ochtend zijn we begonnen met onze dagelijkse wandeling. Deze keer gingen we via een andere weg. We zagen de TreeHouses vanaf een mooi punt en wilden verder lopen via die weg maar er was niet veel tijd meer omdat het ontbijt klaar stond. Na het ontbijt ontmoeten we elkaar weer in een vergaderzaal en kregen een kleine opdracht. Je moest denken aan een concept in een paar zinnen en daarbij denken aan kamer namen die daar bij pasten. Toen gingen we met onze eigen groep weer aan  de slag. Eerst zaten we samen. Ik heb een WeChat groep aangemaakt, net zo iets als WhatsApp wat ze veel in China gebruiken. Het maakte het makkelijker om elkaar te vinden en je kan het gebruiken voor vertalen, communicatie. Het is een handig iets en het maakt het converseren met de Chinese studenten makkelijker. Op dat moment verdeelden de groepen zich om te discuseren over wat we wilden doen en hoe we het wilden doen. Proberen om meer informatie te vinden. Daarna hadden we een kort gesprek met Korrie en toen was het al tijd voor de lunch. Na de lunch hadden we een presentatie van Korrie over culturen. Veel informatie wat ook allemaal moest worden vertaald door de tolk. Toen splitsen we in kleine groepjes. Ik was met Madelon en Michelle op Michelle’s balkon. Ja ze heeft een balkon aan haar kamer. Geweldig. Ik schreeft een aantal dingen op mijn tablet en we hebben gezocht naar wat meer informatie en foto’s die we konden gebruiken. We hebben ook buiten gezeten maar internet was in het hotel sneller. Om 4 uur kwamen we weer bij elkaar en hebben wat gesproken over onze ideeën. De Chinese studenten toonden ons wat zij hadden gedaan en beantwoorden een aantal van hun vragen. Gesprekken met de Chinese studenten wordt steeds beter en beter en dat vind ik leuk. Tijd voor het avond eten. Het is echt lekker eten hier.  Na het diner heb ik samen met enkele studenten en de Chinese docent enkele kaartspellen gedaan. Eerst lieten ze ons een aantal goocheltrucs zien en daarna probeerden we Chinees poker. Het was heel leuk samen te spleen. Marije en Geke speelden ook poker. Leuk om te doen, ik won zelfs 1 keer. Toen was het tijd om te gaan slapen

U kunt mijn verdere berichten volgen. Gewoon door te schrijven in de zijbalk door het invullen van uw e-mail op ‘Aanmelden Blog via e-mail’ en klik op aanmelden. U ontvangt een e-mail waarin je de abonnement te accepteren.

 

One thought on “Another day at Garden Valley

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *