6 weeks done, 4 weeks to go

Standard

– scroll naar beneden voor Nederlandse tekst –

-UK/USA-

Finished half of my traineeship. Now I finished 6 weeks with only 4 weeks to go. A week with lovely weather, It looks like the summer is really there.

30 Degrees on the meter….

Digged everyting out and put scalpings

The summer is there. It was really hot Monday. At the hottest moment the temperature meter said it was almost 34 dergrees celcius. Pfff, and I was working in a garden where was almost no wind. I was at that garden also last Friday. Mostly I did some digging, put some kind of sheet in there and then gravel on top, at the end, compact the stuff with a wakker. Helped the other colleagues, and that was the day I think.

Place where I was mixing

Teusday nice weather again and same garden again. Now I made several mixes for slabs and when I had to wait I helped the other colleagues with some other jobs. Luckely there was a bit of a breese this time so it wasn’t that hot.

The total lawn was twice as big from what you see here.

Planting lavenders

Wednesday was it nice weather again. Started with mowing a really big lawn. Putting the grass in a bag and pull that across the field to the compost heap. Working my way closer to the compost heap. Making nice stripes again. Looks really nice now. In the afternoon we did go to another garden. There I did plant some lavendula’s. First spread them, then get them out of the pots, plant them, and water them. On some places there was a lot of stones in the soil so it was sometimes hard to dig. At the end I did saw some top’s of some post around a concrete base so they weren’t in the way. The saw was not that sharp so it was hard work. Sometimes a ‘little’ hit would help to break the post enough to get it out of sight. Cleaning some stuff up and then up to home. Did some running but also some sit up’s, crunches and that kind of stuff. So I had a bit of a training….. (Check out the run here)

Mowing…..

Soil on the lawn

Filling the beds

And again, nice weather. Started mowing this Thursday in Jeroens garden. Then Jeroen dropped me of at another Job. Some top soil had to be brought on, because on some place some stones came up and grass died. So wheel barrel that all the soil, a colleague spread it out and I seeded it. Finished, next to another job. Bringing soil with a wheelbarrow in to raised beds made of sleepers. At the end of the day, back to the job with the topsoil, because there was glass in the top soil. So with a lot of colleagues, scrape the old soil of and put new good soil without glass on there. That was the day, tired of all that wheel barrowing.

The base for the stone wall

Placing the gravelboards

The base for the stone wall

Friday was hot weather again. Really hot weather. About up to 30 Degrees celcius with almost no wind. Started the day with watering some plants. Then did go to a Job where some gravelboard’s had to be put under a fence. When the fence was made, there was said, the gravelboard’s are no concern, otherwise you have to dig so much. But in the end the customer wanted the gravelboards under the fence. The fence stood on a bank, so it was hard work. I made space under the fence for the gravelboards, cut the gravelboards on the right size and cleaned up. Some fencing panals had also to be redone, because the weren’t level. I was small, so I had to go in to the hedge to screw the panels from the back in to the posts. In the afternoon we did go to another Job not that far away. Making a concrete base. First digging out the place where it was going to be placed. Then mix the concrete en put that in the hole. A colleague leveled that, and I made another mix. Finished the base in time.

The view from the house…

I did not do much on Saturday. Tired of a week of wheelbarrows. Washing my clothes. Started a bit video editing of something I filmed about 2 years ago in Norway. Then I was going to mountain biking, but halfway I did got a flat tire. (Check out the ride here) A puncture in my tire. So back again. Then I did go to a chiropractor or so, so he could level the hips and get the vertebrae/vortex run smooth again. Kinda like that. Then in the afternoon watched a movie, enjoyed the sun, did a bit more editing and made some dinner.

Foto tijdens de rit…

Sunday was cloudy, Started the day with some video editing, and skyping with home. Then around lunchtime I did go for a cycle ride. A nice ride with some steep but not too steep hills. Good temperature and a good average speed. Low/Medium zones. (Check out the ride here)

You can follow my further posts. Just subscribe in the sidebar by filling in your e-mail at ‘subscribe to blog by e-mail’ and click on subscribe. You will receive an e-mail where you have to accept the subscribing.


-NL-

De helft van mijn stage zit er al op. Al 6 weken in Engeland en nog 4 weken te gaan. Een week met mooi weer. Het lijkt er op dat de zomer is begonnen.

Maandag Het was erg warm vandaag. Op het heetst van de dag gaf de thermometer aan 34 graden. Pff en ik was aan het werk in een tuin waar geen wind was. Ik was in dezelfde tuin waar ik afgelopen vrijdag ook was. Het meeste wat ik heb gedaan is graven, daar een soort plastic doek met daarop weer de steenslag (gravel). Aan het eind de steenslag getrilled met een wakker. Verder die dag andere collega’s geholpen en dat was het wel die dag.

Dinsdag weer mooi weer en in dezelfde tuin als gister. Nu heb ik verschillende cement mixen gemaakt voor de slabs (grote tegels) en als ik moest wachten ging ik andere collega’s helpen. Gelukkig was daar een lekker briesje zodat het niet te warm was.

Woensdag was het weer mooi weer. Begonnen met maaien van een hele groot grasveld. Het gemaaide gras deed ik in een zak en sleepte die over het grasveld naar de composthoop. Zo werkte ik steeds dichter naar de composthoop toe. Maaien met mooie strepen. Het ziet er weer top uit. ‘s Middags gingen we weer naar een andere tuin. Daar heb ik lavendel geplant. Eerst neergezet, toen uit de plantenpot, in de grond en water geven. Op sommige plaatsen was veel puin in de grond dus was het soms moeilijk om een gat te graven.

Donderdag weer mooi weer. Begonnen met het maaien van Jeroen zijn tuin. Toen heeft Jeroen me naar een andere klus gebracht. Er moest grond opgebracht worden want op plaatsen kwamen stenen naar boven en het gras ging dood. Dus heel veel kruiwagens met modder er naar toe gebracht waar een collega het verspreide en ik later met graszaad inzaaide. Klaar! weer naar een andere klus. Weer kruiwagens vol modder naar een verhoogde border brengen en opvullen. Aan het eind van de dag terug naar de tuin waar we modder hadden aangebracht op het gras want er zat glas in de dressing, en dat terwijl ze het als dressing/topgrond verkochten. Dus met veel collega’s de oude toplaag modder eraf gehaald en weer nieuwe opgedaan. Dat was mijn dag. Een dag vol met kruiwagens duwen, wel moe.

Vrijdag was het weer warm. Erg warm. Rond de 30 graden zonder wind. Ben de dag begonnen met planten water geven. Toen ging ik naar een klus waar gravelboards (planken) onder een schutting moest komen. Toen de schutting gebouwd werd, werd er gezegd dat deze planken niet nodig waren want dan moest er zoveel gegraven worden. Maar uiteindelijk wou de klant toch die planken onder de schutting. Dat was zwaar werk. De schutting stond op een heuveltje. Ik heb ruimte gemaakt onder de schutting, de planken op de juiste maat zagen en plaatsen. Er moesten ook sommige stukken van de schutting vervangen worden want die waren niet waterpas. Omdat ik klein was mocht ik de heg in om de schutting vast te schroeven aan de balken. Op de namiddag gingen we nog naar een andere tuin toe, niet zo ver weg. Daar hebben we een cement basis gemaakt. Eerst uitgraven waar het moest komen. Toen de mix gemaakt en gestort in het gat. Een collega egaliseerde het en ik maakte de mix. We waren op tijd klaar.

Zaterdag heb ik niet veel gedaan. Moe van een week kruiwagens duwen. Kleren gewassen. Begonnen met wat video bewerken van iets wat ik 2 jaar terug heb gefilmd in Noorwegen. Toen ben ik weggegaan op de mountainbike om te trainen maar halverwege kreeg ik een lekke band. Dus terug naar huis. Ik had een afspraak bij een chiropractor en die mijn bekken weer recht heeft gezet en wat wervels. ‘s Middags film gekeken, lekker in de zon gezeten, avond eten gemaakt en nog wat video bewerken.

Zondag was het bewolkt. Eerst weer bezig met video bewerken en toen met thuisfront skype. Rond het middaguur ben ik op de racefiets gestapt voor mijn training. Een mooie fietstocht bij steile maar niet te steile heuvels op. Lekkere termperatuur en een mooi tempo. Laag, medium zones.

Je kan mij volgen door een e-mail te krijgen van mijn nieuwste posts. Vul gewoon jouw e-mail adres in in de zijbal onder ‘subscribe to blog by e-mail’ en klik op subscribe/volgen. Je krijgt dan een e-mail waarin je het abonnement moet accepteren.

One thought on “6 weeks done, 4 weeks to go

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *